Moduler för olika aktiviteter

Moodle innehåller en rad moduler för olika aktiviteter som Du kan använda för att skapa snart sagt vilken typ av kurs som helst.


 Databas-aktivitet

Databasmodulen gör det möjligt för (distans)läraren och/eller studenterna/eleverna/deltagarna/de lärande att bygga, visa och genomsöka ett arkiv av inlagda bidrag om vilket ämne som helst. Det går att välja vilket format eller vilken struktur som helst på dessa bidrag. Det kan vara bilder, filer, URLer, tal och text t.ex. Du kanske har viss vana vid liknande teknologier om du har arbetat med Microsoft Access eller Filemaker.

 Etiketter

Det här är inte någon riktig aktivitet. Det är en 'låtsas'-aktivitet för att lägga in text och grafik bland de andra aktiviteterna på kursens hemsida.


  Forum

Det här kan vara den viktigaste aktiviteten - det är här som de flesta diskussionerna äger rum. Forum kan vara strukturerade på olika sätt och det kan ingå bedömning/värdering på 'peer'-nivå av varje inlägg. Inläggen kan visas i ett antal olika format och de kan innehålla bifogade filer. Genom att prenumerera på ett forum så kan deltagarna få kopior på varje inlägg via e-post. En distanslärare kan ställa in ett visst givet forum så att alla automatiskt prenumererar på det.


 Resurser

  • Resurser är innehåll - information som distansläraren kan vilja lägga in i kursen. Detta kan vara förberedda filer som är uppladdade till kursens server, filer som är redigerade direkt i Moodle, eller externa webbsidor som har designats för att bli en del av den här kursen.

Index över alla hjälpfiler
Show this help in language: English